CINEMA 3 BJÖRNSTJERNEGATAN 3 YSTAD 0411 - 104 03

KONTANTFRI BIOGRAF ENDAST BETALKORT 

 LIVE PÅ BIO 

LIVESÄNDS 27 JANUARI 19.00
Yoncheva, Grigolo, Lucic, en stark världstrio leder denna nyuppsättning av Puccinis dramatiska tragedi. Sonya Yoncheva gör sin rolldebut i titelrollen, mot älskaren Cavaradossi (Vittorio Grigolo) och Zeljko Lucic som den skurkaktige Scarpia.
Denna nya uppsättning av Tosca regisseras av Sir David McVicar och dirigeras av Emmanuel Villaume.
 
LIVESÄNDS 3 FEBRUARI 15.00
Sagan om Askungen har fascinerat oss genom tiderna. I Rossinis sinnrika, sprudlande musik finns en mänsklig berättelse om godhet, förlåtelse och generositet. Den stränge Don Magnifico har två döttrar och styvdottern Askungen. Utfattig drömmer han om en rik friare till en av sina döttrar. När prinsen utlyser en bal sätts allt på spel.
Inspirerad av vaudeville, Charles Dickens och Tim Burton har regissören Lindy Hume och scenografen Dan Potra skapat en färgstark och romantisk föreställning där godheten triumferar. Askungen hade premiär i Rom 1817 dirigerad av Rossini själv och trots dålig kritik förutspådde kompositören hur verket skulle ta över Europa. Och han fick rätt.

 

LIVESÄNDS 10 FEBRUARI 18.00
Kärleksdrycken är Donizettis komedipärla, där den enkle bonden Nemorino blir kär i den temperamentsfulla Adina. Till sin hjälp tar han den mystiske trolldrycksförsäljaren Doktor Dulcamara, som förser Nemorino med en magisk kärleksdryck. I kulisserna lurar Adinas arrogante fästman Belcore.
LIVESÄNDS 24 FEBRUARI 18.30
Spännande, unga sångare i Zeffirellis klassiska uppsättning av La Bohème, den opera som satts upp flest gånger i Mets historia. Mimì spelas av Sonya Yoncheva mot Michael Fabiano som den passionerade författaren Rodolfo. Susanna Phillips gör den flirtiga Musetta och hennes älskare, konstnären Marcello, spelas av Lucas Meachem. 
LIVESÄNDS 17 MARS 15.00
Aida hade premiär 1871 i Kairo och blev snabbt ett av operarepertoarens mest älskade alster. Verdi sa själv att Aida är mer intensivt, mer dramatiskt än något av hans andra verk.
Efter den kritikerrosade succén Nixon in China är regissör Michael Cavanagh tillbaka med en laddad produktion där dramat står i centrum. Vanligtvis är handlingen i Aida förlagd till faraonernas Egypten, men i den här uppsättningen ligger fokus på nutidens påtryckningar och den inre oro som slukar de hjältemodiga men sårbara människorna.
LIVESÄNDS 31 MARS 19.00
Phelim McDermott återvänder till Met för att sätta upp Mozarts komediklassiker, här förflyttad till nöjesparkernas Coney Island på 1950-talet.
Amanda Majeski gör rollen som Fiordiligi, Serena Malfi som hennes syster Dorabella och Tony Award-vinnaren Kelli OHara som deras riviga jungfru Despina. Ben Bliss och Adam Plachetka gör rollerna som systrarnas fästmän och Christopher Maltman som den cyniske Don Alfonso.
LIVESÄNDS 14 APRIL 18.30
Denna återuppsättning av Luisa Miller har inte har getts på Met sedan 2006. Bondflickan Luisa (Sonya Yoncheva) offrar sin egen lycka i ett försök att rädda livet på sin far (Plácido Domingo).
Grevens son Rodolfo (Piotr Beczala) är kär i Luisa, men bortlovad till en annan. Greven låter fängsla Luisas far, som nu hotas av avrättning.